kr
I lager - Skickas inom 24 tim
Produktvikt: 260 g
GULA PLOMMON • KARAMELL • VIT CHOKLAD
Detta kaffe har en komplex chokladkaraktär som balanseras av en mjuk fruktighet. Ett riktigt gott kaffe som utvecklas väl i alla typer av bryggmetoder.
Santa Catarina är på alla vis resultatet av en familjs stora passion för kaffe. Gården – som ligger på höga 1275 meter i regionen Carmo De Minas – drivs av Sebastião Alexandre da Silva som tillsammans med den övriga familjen utför det mesta arbetet på markerna. Familjen odlar olika varieteter, varav denna lott är en bärtorkad Yellow Bourbon som i olika steg har fermenterats ihop med en jäststam som är utvecklad från de egna kaffebären. Det uttalade målet är att ge kaffet en tropiskt söt karaktär. Sebastião är på plats varje dag och vi har själva sett hur hårt han jobbar för att producera fantastiska mikrolotter. Han gör jordanalyser, testar nya sätt att beskära träden, utvecklar efterskördprocesser och skapar skuggträdd åt kaffeplantorna för att skapa ett balanserat ekosystem.
BRASILIENS GULA GULD – YELLOW BOURBON
Denna varietet, som odlas över stora delar av Brasilien, är känd för att den är gul när den mognar – till skillnad från de flesta andra varieteter som är körsbärsröda i färgerna när de mognar Den har sitt ursprung på Île Bourbon – en ö öster om Madagaskar. Man tror att den gula sorten är en korsning mellan Red Bourbon och Yellow Typica. Ett gult bourbonträd kan bli 2,8 meter högt och mognar tidigt på säsongen. På grund av dess låga till medelhöga skördar och relativa känslighet för kaffebladsrost, kräver oftast odling av Yellow Bourbon mer uppmärksamhet och omsorg än för andra sorter som är vanliga i Brasilien (t ex Mundu Novo & Catuai). Yellow Bourbons kvalitetspotential kommer främst fram när den odlas på 1 000 meter eller mer över havet och på platser där skörden och efterskördsprocessen är väl genomförd.
LAND: Brasilien
PRODUCENT: Fazenda Santa Catarina
REGION: Carmo De Minas
VÄXTHÖJD: 1275 meter
ART/VARIETET: Yellow Bourbon
PROCESSMETOD: Anaerobisk Natural
TORKMETOD: Sol på upphöjda bäddar
SKÖRDEPERIOD: Augusti 2022
LOTT-STORLEK: 600 kilo
Hela bönor. Om malning önskas, ange bryggmetod i kassan.
Rostningsdatum | 2023-06-02 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart