Produktvikt: 220 g
TROPISK FRUKT / KARAMELL / BLÅBÄR
Finca El Vergel ligger i Algeciras Huila, Colombia och drivs av familjen Rozo. Gården ligger på väldigt hög höjd – 1920 meter - och består av 68 hektar mark, varav 15 av dessa är planterade med kaffe. För några år sedan ärvde varje syskon en bit av marken och en av sönerna – Robinson – bestämde sig för att satsa på att plantera 100 % Geishaträd.
I denna mikrolott så har kaffet först torkats öppet i ett dygn innan bären placeras 70 timmar i slutna tunnor; så kallad anaerobisk fermentering. Trycket som då bildas, tvingar den naturliga fruktsyran och juicen som finns i bären in i kaffebönorna. Metoden skapar stor smakkomplexitet och resultatet har blivit ett delikat kaffe med karaktär av karamell, persika och tropisk frukt.
Rostningsdatum | 2021-07-12 |
EAN | 103774 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart