Köp kaffe online - alltid nyrostat från Svenska och Italienska rosterier - kaffeskola

HEM / KAFFE / Gringo Colombia La Sierra Tabi Espresso, 500 g

Gringos egna kaffegård Finca La Tierra, i regionen Cauca, Colombia odlar flera olika varieteter, bland annat den kraftfulla Tabi.

På denna mikrolott så har producenten Heber Sarria fermenterat de nyplockade kaffebären ihop med colombiansk panela (sockerrörssocker i sin ursprungligaste form) i slutna tunnor, så kallad anaerobisk jästning. Genom att låta kaffebären först jäsa under tryck ihop med sockret och all den frukt som kaffebäret ger, så har vi fått ett fruktigt och tropiskt smakande kaffe, man kan verkligen känna att mycket av sötman från bären har gått in i kaffet. Kaffet får lägre syra, och lite större fyllighet och sötma. Perfekt som Espresso således. 

LAND: Colombia
PRODUCENT: Heber Sarria – Finca La Sierra
REGION: Cauca – Morales
ART/VARIETET: Tabi
PROCESSMETOD: Anaerobiskt med fullrörssocker
TORKMETOD: Sol på upphöjda torksängar under UV-skydd
SKÖRDEPERIOD: Juli-Augusti 2022

BRYGGFAKTA: Dosera 18-20 gram kaffe, bryggtid 26-36 sekunder, 38-42 gram i koppen.

Hela bönor. Om malning önskas, ange bryggmetod i kassan.

Rostningsdatum 2023-11-06
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart