Köp kaffe online - alltid nyrostat från Svenska och Italienska rosterier - kaffeskola

HEM / KAFFE / Gringo Costa Rica Enrique Geisha Honey, 200 g

Kaffeproducenten Enrique Romero Chacón startade den lilla tvättstationen Tributos del Ota Milenio i regionen Tarrazu 2017. Hans vision är att selektera och processa bättre kaffe från familjens olika gårdar. Just på denna Geisha har alla bären haft minst 20 Brix socker vid plockning, vilket garanterar ett sött och komplext kaffe. Kaffet har sedan torkats långsamt i sitt eget socker, först i en bassäng, sedan på upphöjda torkbäddar. Kaffet är i ständig förflyttning, så att det får en jämn torkning. I kaffet hittar vi komplexa toner av vanilj, friska äpplen, citrus och aromen jasmin. Ett extremt citrusfruktigt och på alla vis juicigt och läskande kaffe.

HONEYMETODEN: I honungsprocessen tas skalet av bäret bort men en del av sockerlagret hålls intakt. Detta ”slem”, som är sött och klibbigt som honung, blir kvar i bönorna medan de torkas. Mängden socker som finns kvar vid fermentering och torkning, efter att ha tvättats mekaniskt, ger olika honungsvarianter, från vit och gul honung, till guld-, rött och svart honungskaffe. Ju mer socker som finns kvar vid torkning, desto mer påverkar fermenteringen karaktären. Just denna lott är en så kallad ”White Honey”, där en mindre del av sockret har varit kvar vid torkningen. 

LAND: Costa Rica
PRODUCENT: Enrique Romero Chacón
REGION: Tarrazu
VÄXTHÖJD: 1875–2050 meter
ART/VARIETET: Geisha
PROCESSMETOD: White Honey
TORKMETOD: Upphöjda torksängar
SKÖRDEPERIOD: Februari 2022

Hela bönor. Om malning önskas, ange bryggmetod i kassan.

Rostningsdatum 2023-06-05
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart