kr
Ej i lager
Produktvikt: 550 g
CITRUSKOLA • GULA BÄR • KARAMELL
Detta är ett utsökt exempel på ett bärtorkat kaffe, där kaffebönorna har torkat inne i sitt fruktskal. Producenten Alberto Guardia, som har mer än 20 varieteter på sin gård, producerar mikrolotter av enormt hög kvalitet.
Denna mikrolott är gjord på varieteten Obata och har det mesta man kan önska av ett bärtorkat kaffe; hög sötma, stor fyllighet och en fantastisk fruktighet; som gjord för Espresso således.
Jämfört med Gringos rostningar till filterkaffe, så ökar de total tid och sluttemperatur. Detta rundar av syran i kaffet och ger en mer balanserad espresso. Det ökar också fylligheten och skapar en angenäm bitterhet i avslutningen, som passar bra med kaffets naturligt höga syra.
LAND: Costa Rica
PRODUCENT: Hacienda Sonora
REGION: Central Valley
ART/VARIETET: Obata
PROCESSMETOD: Bärtorkat
TORKMETOD: Sol på upphöjda torksängar
SKÖRDEPERIOD: Januari-Februari 2022
Rostningsdatum | 2023-01-16 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart