kr
I lager - Skickas inom 24 tim
Produktvikt: 220 g
HONUNGSMELON • HUMLE • PERSIKA
Här hittar vi ett otroligt rent och fruktigt kaffe, med delikat blommiga toner av fläder och smaktoner så som humle, fläderbär, hallon, apelsin och päron.
De flesta som brinner för kaffe är överens om att Etiopien odlar några av de mest unika kaffesorterna i världen. Här upptäcktes Coffee Arabica för över 500 år sedan och fortfarande kan Etiopiens ursprungliga kaffeträd uppvisa smakkaraktärer som inte liknar några andra kaffesorter i världen. När man – som i detta fall – adderar en sluten 72 timmars fermentering under syrefritt tryck – så tillför man ytterligare en dimension till kaffets karaktär. Den naturliga sötman i kaffebären får en uttalad fruktkaraktär och en mjuk fyllighet. Kaffet har odlats på små ekologiska jordbruk på 1800-2200 meters höjd. Familjerna har sina gårdar kring tvättstationen Gedeb, där ägaren Getachew tar hand om kaffebären och ser till att de fermenteras, torkas, sorteras och slutligen packas i vakuumförpackning, för att bevara kaffets fruktighet och komplexitet.
Mikrober är oerhört olika och har potential att producera ett brett utbud av smaker i kaffe. Aeroba mikroorganismer (som matas med syre) ger andra smakresultat än anaeroba, så det finns en enorm potential att producera väldigt olika smaker genom att helt enkelt ändra tillgängliga resurser för mikrober.
Efter jäsningen tvättas bären och läggs sedan för att torka i direkt solljus på upphöjda torksängar. Bären vänds kontinuerligt för att främja jämn torkning; det tar cirka tre veckor för kaffebären att torka helt.
LAND: Etiopien
PRODUCENT: Mr. Getachew – Gedeb Washing Station
REGION: Kochere, Gedeo, Yirgacheffe
VÄXTHÖJD: 1800-2200 meter
ART/VARIETET: Heirloom
PROCESSMETOD: Anaerobisk Natural
TORKMETOD: Sol på upphöjda bäddar
SKÖRDEPERIOD: Januari-Februari
Rostningsdatum | 2023-03-21 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart