Köp kaffe online - alltid nyrostat från Svenska och Italienska rosterier - kaffeskola

Varukorgen är tom

Holy trinity

Tre gudomligt goda kaffen från El Salvador till ett paketpris

EL SALVADOR SAN JOSÉ BOURBON

Vi har känt familjen Magaña i över 10 år och besökt deras gård San José – som har ägts av kvinnorna i familjen i fyra generationer – flera gånger. Den ekologiska medvetenheten är hög och på gården finns en mångfald av djur och växter. Här odlar de varieteten Bourbon och gör verkligen allt för att optimera dess delikata karaktär; kaffeträden växer under skugga och allt kaffe plockas för hand när det är fullmoget. Ett fylligt kaffe med persikosötma och mjuk choklad i karaktären. Gott som brygg & espresso. 

Plats: Apaneca, El Salvador
Gård: Finca San José
Typ: Bourbon (röd, gul, orange)
Altitud: 1450 meter
Odling: Skugga & Sol
Bearbetning: Tvättat
Torkning: Upphöjda torkbäddar
Skördeperiod: Januari - Mars
Storlek: 4 hektar

EL SALVADOR WHITE PACAMARA

MJUKFRUKTIG / BALANSERAD / MJÖLKCHOKLAD

En honeyprocessad Pacamara från familjen Magaña i regionen

Apaneca. Här har varje böna handplockats när bären är lila, precis på gränsen till att vara övermogna, skalats från sitt fruktkött och det mesta av sitt socker och sen långsamt  torkats i nästan en månad. Denna process kallas ofta White Honey och har här skapat ett aromatisk och elegant kaffe, med toner av nektarin, tropisk frukt och apelsinskal. Vi har känt Angel och hans familj i mer än 10 år och köper hela deras skörd. De har ett stort engagemang för både miljö och kvalitet. Kaffet är gott i alla tänkbara bryggmetoder.

Plats: Apaneca, El Salvador
Gård: Finca El LIMAR
Typ: Pacamara
Altitud: 1470 meter
Odling: Skugga & Sol
Bearbetning: White Honey
Torkning: Upphöjda torkbäddar
Skördeperiod: Januari - Mars
Storlek: 1,5 hektar

EL SALVADOR LA FANY GLAZED

SÖT / KRÄMIG / KOMPLEX

Vi har känt Carmen & Rafael Da Silva i 15 år och besökt deras

gård Finca La Fany många gånger. De överraskar oss alltid med nya förbättringar och experiment. Den här mikrolotten kallar de Glazed Honey; kaffet torkar först i sitt eget socker två dygn, innan det fermenteras i tunnor ytterligare några dygn för att därefter långsamt torka som en Honey i 30 dagar. Det resulterar i ett komplext och sött kaffe med toner av mjölkchoklad och gula bär. Gott i alla tänkbara bryggmetoder. 

Plats: Apaneca, El Salvador
Gård: Finca La Fany
Typ: Red & Yellow Bourbon
Altitud: 1450 meter
Odling: Skugga & Sol
Bearbetning: Barrel fermented Honey
Torkning: Sol
Skördeperiod: Januari - Mars
Storlek: 45 hektar

Rostningsdatum 2020-10-13

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart