kr
Ej i lager
Produktvikt: 260 g
MUNFYLLIG • PERSIKA • TROPISK FRUKT
Bönder från 600 små familjejordbruk i den vulkaniska regionen Kerinci – angränsande Sumatras största nationalpark – odlar och förädlar detta exotiska kaffe. Bönorna fermenteras efter plockning i sitt eget socker, i en syrefri – så kallad anaerobisk – miljö och torkas därefter långsamt på upphöjda torkbäddar. Resultat är ett omisskänligt anaerobiskt kaffe där den slutna fermenteringen verkligen har satt sig i dess smakrika karaktär. Resultatet blir ett fruktigt kaffe med en tydlig sötma, som balanseras av en rund, karaktärsfull och angenäm fyllighet.
Kooperativet heter Koerintji Barokah Bersama och har 320 medlemmar. De odlar de lokala varieteterna Andung Sari och Sigarar Utang.
LAND: Indonesien
PRODUCENT: Familjejordbruk
REGION: Kerinci
VÄXTHÖJD: 1400-1700 meter
ART/VARIETET: Andung Sari, Sigarar Utang
PROCESSMETOD: Anaerobisk Honey
TORKMETOD: Sol
SKÖRDEPERIOD: Augusti 2022
LOTT-STORLEK: 1260 kg
Rostningsdatum | 2023-06-05 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart