HEM / KAFFE / Gringo Sumatra Kerinci Anaerobic Honey, 250 gr

Detta är tredje gången som Gringo köper Honey Anaerobic från kooperativet Koerintji Barokah Bersama. Denna gång är det ett så smakrikt, fylligt, fruktigt och på alla vis ett så älskvärt kaffe.

Bönorna fermenteras efter plockning i sitt eget socker, i en syrefri – så kallad anaerobisk – miljö och torkas därefter långsamt på upphöjda torkbäddar. Resultat är ett omisskänligt anaerobiskt kaffe där den slutna fermenteringen verkligen har satt sig i kaffets smakrika karaktär. Resultatet blir ett fruktigt kaffe med en tydlig sötma, som balanseras av en rund, karaktärsfull och angenäm fyllighet. 

Kaffe från regionen Kerinci skiljer sig mycket från det som kommer från andra delar av Sumatra; producenterna i Barokah-kooperativet uppdaterar landets rika kaffetradition genom att diversifiera sina bearbetningsmetoder. Denna anaerobiska Honey har en fyllig, mycket söt – något alkoholhaltig – och fruktig kopprofil.

De 320 medlemmarna i kooperativet Koerintji Barokah Bersama bor och odlar på en platå som ligger vid foten av berget Kerinci på ön Sumatra. Mount Kerinci är en av de många vulkanerna i stilla havets eldring, en 40 000 kilometer lång hästskoformad serie med 452 vulkaner som ingår i en nästan konstant dans av utbrott och markrörelser. Mount Kerincis historiska utbrott har gjort att det omgivande området är frodigt och grönskande med en djup källa av bördig vulkanisk jord. 

Kooperativet leds av Triyono, som hjälper medlemmarna att bearbeta och rosta sitt eget kaffe. De har en fullt utrustad rostningsanläggning, inklusive ett koppnings-labb, bredvid den sin skördestation. Nästan alla odlingar på Sumatra är små. I genomsnitt är gårdarna mellan 0,5 och 2,5 hektar stora. Kaffe är vanligtvis den primära grödan för jordbrukarna, men de flesta odlar också sina träd tillsammans med grönsaker, potatis och frukt. Dessa odlade produkter utgör en betydande del av familjens kost under året.. 


LAND: Indonesien
PRODUCENT: Familjejordbruk – Koerintji Barokah Bersama kooperativ
REGION: Kerinci
VÄXTHÖJD: 1400-1700 meter
ART/VARIETET: Andung Sari, Sigarar Utang 
PROCESSMETOD: Anaerobisk Honey
TORKMETOD: Sol
SKÖRDEPERIOD: Augusti 2023
LOTT-STORLEK: 280 kg

Rostningsdatum 2024-03-27
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart