Köp kaffe online - alltid nyrostat från Svenska och Italienska rosterier - kaffeskola

Varukorgen är tom

HEM / KAFFE / Gringos Kafferesa 3 x 250g

Häng med på Gringos kafferesa! Smaka på kaffen från tre världsdelar med olika process- och fermenteringsmetoder till ett oslagbart paketpris. Buen viaje!

COLOMBIA LA TIERRA PRIMO NATURAL  
BÄRIG / MJUK / SYLTIG  

Finca La Tierra är vår egen kaffegård regionen Cauca, Colombia. Detta är vår första lott där vi har torkat kaffet i sitt eget fruktkött på upphöjda torksängar. Genom att låta kaffebären långsamt under två månader torka ihop med allt socker från bären, så går mycket av den fullmogna sötman från bären in i kaffet. Kaffet får lägre syra, och lite större fyllighet och sötma. Resultatet blir ett mjukfylligt kaffe med subtila frukttoner.    

  • Plats: Cauca, Colombia 
  • Kvalitet: Speciality Grade - 86+ 
  • Typ: Castillo, Caturra 
  • Altitud: 1650 meter 
  • Odling: Egen kaffegård 
  • Bearbetning: Bärtorkad 
  • Torkning: 8 veckor 
  • Skördeperiod: Augusti-Oktober 
  • Lottstorlek: 560 kg 
  • Bryggmetod: Filterbryggning/Press   

KENYA KOMOTHAI AA  
TROPISK / FRISK / FRUKTIG
 
Denna mikrolott kommer från 30 små familjejordbruk i området Ngewa-Komothai i regionen Kiambu. Producenterna skalar, fermenterar och torkar sitt eget kaffe, innan det blandas för export. Många av producenterna har kor och odlar ekologiskt; de använder bara kaffeskal och kospillning som gödning till sina kaffeträd. Detta är ett enormt komplext kaffe med tropisk frukt, svarta vinbär och karamell i karaktären. Gott i alla tänkbara bryggmetoder, inte minst som kallbrygg.     

  • Plats: Ngewa-Komothai; Kiambu, Kenya 
  • Kvalitet: AA Typ: SL 28 / SL 34 (80%), Ruiru 11 (15%), Batian (5%) 
  • Altitud: 1600-1900 meter 
  • Odlare: Ngewa Komothai producer group 
  • Bearbetning: Tvättat 
  • Torkning: Sol 
  • Skördeperiod: Februari 
  • Lottstorlek: 300 kilo   

SUMATRA BLACK HONEY  
BÄRIG / FYLLIG / SÖT

Bönder från 600 små familjejordbruk i den vulkaniska regionen Kerinci - angränsande Sumatras största nationalpark - odlar och förädlar detta synnerligen karaktärsfulla kaffe. Bönorna torkas efter plockning med allt sitt omgärdande socker på upphöjda bäddar, direkt på gårdarna. Resultat är en omisskänlig Honey där den långsamma fermenteringen verkligen har satt sig i kaffets smakrika karaktär. Här hittar vi en funkig, sirapslik fyllighet i smaken, som balanseras med en äpplig och mycket tydlig fruktighet.    

  • Plats: Kerinci, Sumatra  
  • Gård: Familjejordbruk  
  • Typ: Andung Sari, P-88  
  • Altitud: 1250-1550 meter  
  • Skörd: Handplockat  
  • Bearbetning: Våtförädlat (giling basah)  
  • Torkning: Soltorkat  
  • Skördeperiod: Maj-juni  
  • Storlek: 600 kilo
EAN 103421

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart