kr
Ej i lager
Produktvikt: 220 g
Abakundakawa betyder ”de som älskar kaffe” på Kinyarwanda, och är ett passande namn för ett kooperativ som producerar Rwandas kanske bästa kaffe. Kooperativet har 1961 medlemmar som var för sig har en liten odlingslott. Efter skörd samlar man kaffet i kooperativets tvättstation, där det fermenteras 48 timmar och sedan torkas. Abakundakawas kaffe hamnar alltid högt i Cup of Excellence auktionerna, och man framhäver ofta den långa fermenteringstiden som en viktig del av förklaring till den exceptionellt goda kvaliteten.
Varietet: 100 % Arabica. Red Bourbon
Behandling: Tvättad
Odlare: Småodlare i kooperativet Abakundakawa i byn Minazu
Altitud: 1750-1850 meter
Region: Gakenke distriktet
Land: Rwanda
Ljusrostat
Rostningsdatum | Tillfälligt borta! |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart