Artikelnummer:
102597

Peru Incahuasi Apaylla Organic, 250g

Rostad 8/6

Så här skriver Johan&Nyström om det här kaffet:

"Apaylla har en särskilt ren smakprofil med toner av päron, karamell och mandarin och det är superspännande att få presentera ett sånt här bra kaffe från ett relativt nytt ursprung på specialkaffekartan. Vi gjorde vår första resa till Incahuasi kooperativet i Cusco 2015 och blev tagna av regionens skönhet, med fantastiska vyer men framförallt stor potential för kaffeodling. Medlemmarna i kooperativet odlar sitt kaffe på svindlande höjder av 1800-2400 meter över havet. Kooperativet har fler än 300 medlemmar och för att kunna försörja allihop, finns flera uppsamlingsstationer utplacerade över det stora berget. Från dessa har denna exceptionella microlott samlats in.

- Varieteterna som odlas är en frodig blandning av Typica, Caturra och Bourbon och det faktum att gårdarna är så isolerade sägs vara förklaringen till att de trots helt ekologisk odling lyckas vara fria från bladrost och andra sjukdomar.

- Altituden på vilket kaffe växer spelar stor roll för smaken. På högre höjder är skillnaden mellan temperaturen på dag och natt större, vilket gör att bönorna blir mer kompakta, får en högre syra och mer komplexitet."Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Kundsupport

Medlem

Följ oss

Handla

Företaget