Artikelnummer:
102580

Brazil Boa Vista Natural DT, 250 gr

Rostad 5/6.

DIRECT TRADE - BLOMMIG, HALLON & NOUGAT

Boa Vista är ett kaffe med smaker man känner igen, men som bjuder på en upplevelse utöver det vanliga. Smaken är blommig med toner av hallon och nougat, en produkt av att denna natural Yellow Bourbon handplockats och sedan torkats på upphöjda bäddar i 20 dagar. Vi befinner oss på toppen av berget Zani Valley med utsikt över byn Caconde, där vi träffar våra vänner Gertrude och Celso. De odlar i harmoni med naturen och är medlemmar i nätverket Bob-o-link, ett initiativ för hållbart jordbruk som skapats på en av våra första Direct Trade -gårdar Fazenda Ambiental Fortaleza. Boa Vista lämpar sig för filterbrygg, presskanna eller Aeropress och funkar med eller utan mjölk, fast testa utan först såklart.

Brasilien är världens största producent av kaffe sett till volym och många av de smaknoter vi är vara vid så som runda toner av choklad och nougat är typiska för Brasilianskt kaffe. Det smakar kaffe helt enkelt.
Medlemmarna i Bob-o-link odlar polykulturellt vilket innebär att deras gårdar är kretslopp med många olika växter och ett rikt djurliv i symbios med varandra. Att besöka dessa gårdar är som att vara i paradiset.
Bobolink är namnet på en fågel som migrerar långa sträckor från syd till Nordamerika, precis som det utsökta kaffen som odlas av detta hållbara initiativ för bättre odlingspraxis.

 

URSPRUNG: Brasilien
REGION: Caconde, Sao Paulo, Brazil
PRODUCENT: Celso and Gertrudes Augusto
GÅRD: Sítio Boa Vista
VÄXTHÖJD: 1200 - 1340 m.ö.h.
VARIETET: Yellow Bourbon
SMAKKATEGORI 2 
BRYGGTIPS: Filter/Aeropress 
PROCESSMETOD: Natural
CERTIFIKAT: Direct Trade


Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Kundsupport

Medlem

Följ oss

Handla

Företaget