Artikelnummer:
102633

Peru Incahuasi Natural, 250g

Rostat 14/6.

Från Incahuasi kommer ett smakrikt ekologiskt kaffe som verkligen sätter Peru på kartan. I koppen känner vi mogna smaker av marsipan, plommon, russin och björnbär. 

I januari 2015 inledde J&N ett nära samarbete med Claudio, Jennie och deras kollegor på Incahuasi-kooperativet som är ett kooperativ med fokus på hållbarhet, transparens och kvalitet. De blev direkt tagna av Perus enorma potential. Altitud, jordmån, nederbörd och soltimmar, få andra länder har så pass optimala förhållanden för kaffeodling. Incahuasi ligger i södra Peru, i en av de mest isolerade delarna och de 330 medlemmarna har sina gårdar på svindlande 1800-2600 meters höjd. Varieteterna som frodas här är en blandning av Typica, Caturra och Bourbon och det faktum att gårdarna är så isolerade sägs vara förklaringen till att de trots helt ekologisk odling lyckas vara fria från bladrost och andra sjukdomar.

- Ett bärtorkat, eller Natural kaffe som det också kallas har genomgått en process där de perfekt mogna kaffebären torkas med sitt fruktkött, likt russin. Bären tröskas sedan och resultatet blir ett exceptionellt sött, syltigt och fylligt kaffe.

- Peru är ett relativt nytt ursprung inom specialkaffe, men det växter snabbt i popularitet hos rosterier världen över.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Kundsupport

Medlem

Följ oss

Handla

Företaget