Köp kaffe online - alltid nyrostat från Svenska och Italienska rosterier - kaffeskola

HEM / KAFFE / Rosta själv / Råkaffe / Råkaffe Monsun Malabar, 1 kg

Ett i alla meningar unikt kaffe, som ger en känsla av hur kaffet smakade för 300 år sedan då det skeppades i segelbåtar av trä mellan Indien och Europa. De många och långa veckorna på havet förändrade både kaffets utseende och smak. Detta uppnår man idag genom att exponera bönorna för fuktiga och varma monsunvindar under 2-3 månader, vilket sätter sin prägel på kaffet. Bönorna blir under lagringen stora, spröda och vackert gyllengula.

Ursprung: Indien

Om du inte har en rostmaskin kan du enkelt använda ugnen för att rosta dina egna bönor:

  1. Förvärm ugnen till 200–230°C.
  2. Sprid ut råkaffebönor i ett jämnt lager på en bakplåt.
  3. Rosta bönorna i 10–15 minuter, beroende på hur mörk du vill ha rostningen.
  4. Rör om bönorna några gånger under rostningen för jämn färg och värmefördelning.
  5. När du hör att bönorna börjar spricka ("first crack") och aromen frigörs – då är de nästan klara.
  6. Ta ut dem och låt bönorna svalna och lufta innan du maler och brygger.
  7. För bästa smak – vänta 12–24 timmar efter rostning innan du brygger kaffet.
Tillverkare Johan&Nyström
Tillverkare Art.nr. KR16
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart