Köp kaffe online - alltid nyrostat från Svenska och Italienska rosterier - kaffeskola

HEM / KAFFE / Gringo Colombia Honey Lychee Granada, 250 g

Från samma producent som gav oss Honey Granada, kommer nu en annan experimentlott, producerad på samma vis men fermenterad ihop med juice från färsk Litchifrukt.  Gillar du fruktiga kaffen – då är detta ett fynd!

Familjen Velez på gården Finca La Ricaurte är vår mest gränsöverskridande producent, de har utvecklat en unik metod för att producera Honeykaffen som inte liknar några andra. Här används olika jästkulturer för att boosta fermenteringen, eller, som i det här fallet, fruktjuice. Det låter galet och borde ge kaffen som smakar konstigt, men istället blir det fenomenalt gott. Kaffet framställs genom en metod kallad macération carbonique, eller kolsyrejäsning. Metoden innebär att hela, oskalade kaffebär läggs i en sluten jästank fylld med koldioxid. Bären jäses där i en anaerobisk miljö i upp till 120 timmar. Därefter tas bären ut, fruktköttet skalas bort, och sedan återförs bönorna med sitt sockerlager kvar in i tanken, där fruktsaften från kaffebären och litchijuice tillförs. En andra fermentering påbörjas, som varar i tre dagar. Därefter sköljs bönorna i kallt vatten och får torka och vila.  INFORMATION OM GÅRDEN LA RICAURTE El Ricaurte, beläget i Ciudad Bolívar, Antioquia, är en av de banbrytande kaffeproducerande gårdarna i regionen. Ursprungligen ärvdes gården av bröderna Honorio och JulioVélez från deras far, Conrado. På 1940-talet, började de med kaffeodling, med fokus på sorterna Typica och Bourbon. Gården ligger i närheten av citykärnan och totalt sig gården över cirka 35 marklotter, med 25 stycken som för närvarande är dedikerade till odling av specialkaffe. Placerad på en höjd av 1 950 meter över havet har El Ricaurte cirka 100 000 kaffeträd som omfattar en mängd varieteter, främst Caturra, Colombia, Castillo och Tabi. Den nya generationen på gården ligger i framkant med att utveckla innovativa produktions- och jäsningsprocesser. Genom implementering av specialiserade fermenteringstankar, användning av mikroorganismer, och användning av kaffets naturliga fruktkött under bearbetningen, har El Ricaurte framgångsrikt etablerat protokoll för att producera exotiskta kaffen. Varav denna Litchi-fermenterade lott definitivt är en av dem.


LAND: Colombia
PRODUCENT: Finca La Ricaurte 
REGION: Antioquia – Ciudad Bolivar
VÄXTHÖJD: 1950 meter.
ART/VARIETET: Caturra
PROCESSMETOD: Kolsyrejäst Honey
TORKMETOD: Upphöjda torksängar under UV-skydd. 
SKÖRDEPERIOD: Januari 2023
LOTT-STORLEK: 140 kilo

Rostningsdatum 2023-07-31
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart