Moka - kaffeskola

Mokabryggaren är en klassisker och den mustachprydda farbrorn med sitt höjda finger är utan tvivel en symbol för gott kaffe. Bryggmetoden kräver en minimal arbetsinsats och i din kaffekopp får du ett starkt och smakrikt kaffe som påminner om ”riktig” espresso.

Metod

Börja med att mala kaffet. Fyll den nedre behållaren med kallt vatten så att det precis når säkerhetsventilen. Placera silen i den nedre behållaren så står den stadigt.

Fördela kaffet i silen, stryk med fingret utan att packa kaffet, se också till att filtrets övre kant är ren från kaffe så att den blir ordentligt tät.

Skruva på kannans övre del och placera hela bryggaren på spisen och slå på värmen. Efter någon minut börjar vattnet koka, trycks upp genom kaffet och ut i den övre behållaren. 

När det börjat sippra ut kaffe i den övre behållaren kan man dra bort kannan från värmen, vänta inte ut de allra sista dropparna utan häll upp kaffet och njut.

Tips: Om man vill uppnå bästa möjliga resultat kan man, förutom att använda färska kvalitetsbönor, även förkoka vattnet innan man häller det i mokabryggaren. På detta sätt kan man sänka värmen på spisen en aning men ändå få igång bryggningen snabbare, med bättre resultat smakmässigt. 

Var dock försiktig när bryggaren ska skruvas ihop eftersom underdelen kommer att vara väldigt varm.

Det behöver du:
  • Mokabryggare 
  • Kaffe 
  • Kvarn 
  • Spishäll

Malningsgrad: Relativt finmalet. Går att använda espressomalet kaffe, men resultatet blir bättre med en något grövre malning.

Bryggtid: 3-4 minuter 
Dosering: Fyll behållaren med kaffe utan att packa

KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart