kr
I lager - Skickas inom 24 tim
Produktvikt: 260 g
KARAMELL • KÖRSBÄR • MÖRK CHOKLAD
Detta är sista lotten från föregående skörden av The Godfather of Honey Coffees, Luis Anastasio Castro, mer känd som Tacho. Ingen producerar bättre honeykaffen än vad han gör.
Här har vi en Honey gjord på varieteterna Caturra & Catuai. På denna mikrolott så har bären skalats och därefter genomgått en spontan fermentering i sitt eget socker. Bönorna ligger på torkbäddar i 14-18 dagar – beroende på värmen i luften – och utvecklar långsamt en komplex sötma. När fukthalten i bären når ett par procent över slutlig fukthalt, så packas bären i luftutsläppande säckar där de ligger i fem veckor innan export. Alla dessa steg skapar ett mörkfruktigt kaffe med tydliga chokladtoner. Gott i alla typer av bryggmetoder, inklusive espresso.
LAND: Costa Rica
PRODUCENT: Juanachute
REGION: Tarrazu
VÄXTHÖJD: 1800 meter
ART/VARIETET: Caturra & Catuai
PROCESSMETOD: Red Honey
TORKMETOD: Upphöjda torksängar under UV-skydd.
SKÖRDEPERIOD: Mars 2023
LOTT-STORLEK: 150 kilo
Rostningsdatum | 2024-03-12 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart