kr
I lager - Skickas inom 24 tim
Produktvikt: 260 g
GUL FRUKT • MELON • MJÖLKCHOKLAD
Caturra är ett dvärgträd som är känd för sin goda kvalitet och höga avkastning. Från början är trädet en naturlig mutation av Bourbon. De flesta Caturra som existerar mognar när bären är röda, men denna naturliga mutation är gul i färgen vid full mognad och har en unik smakprofil. Den växer hos våra vänner Carmen & Rafael Da Silva – på deras gård Finca La Fany. Kaffet plockas och genomgår därefter en anaerobisk fermentation, innan det torkar långsamt på upphöjda torkbäddar i sitt eget bär – i upp till tre veckor. Allt arbete resulterar i ett komplext och mjukt kaffe med toner av karamell, mjölkchoklad och kärnfrukt.
Producenten Sicafé och familjen Silva är gamla vänner till Gringo och de har köpt deras kaffe sedan starten av Gringo. Idag är det Rafael Silva som övervakar all produktion vid familjens kaffegårdar och driver deras tvättstation San Pedro i Apaneca, El Salvador. Här finns specialdesignade torkväxthus och metoderna för att fermentera och torka kaffet är oändliga. Efter varje förmiddagsplockning så delas bären upp efter gård, varietet och process och hålls åtskilda under hela säsongen. La Fany är en av familjens fem kaffegårdar och här växer olika varieteter, bland annat denna gula Caturra.
VIKT: 0.25 kg
LAND: El Salvador
PRODUCENT: Rafael Enrique Silva Hoff – Finca La Fany
REGION: Apaneca, Ahuachapán
VÄXTHÖJD: 1500 meter
ART/VARIETET: Gul Caturra
PROCESSMETOD: Anaerobiskt bärtorkat
TORKMETOD: Upphöjda torkbäddar under skydd
SKÖRDEPERIOD: April 2023
LOTT-STORLEK: 69 kilo
Rostningsdatum | 2024-02-09 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart