kr
Ej i lager
Produktvikt: 280 g
JORDGUBBE • RÖD DRUVA • SÖT CITRUS
Ny skörd av Stephen RGG på hans nio hektar stora gård Gachenge Estate, 1750 meter över havet. Här odlar han uteslutande varieteterna SL28 och SL34. Kaffebären plockas selektivt och skalas sedan i en enkel maskin. Därefter fermenteras kaffet utan extra vatten i 16 till 23 timmar och tvättas sedan i rent vatten för att avlägsna kvarvarande sockerhinna. Bönorna blötläggs i 12 timmar (så kallad Kenyan Soak) och överförs sedan till upphöjda sängar där de torkar i 14 till 21 dagar. Bönorna vänds regelbundet för att säkerställa en jämn torkning.
I karaktären hittar vi delikata friska aromer, rik smak av citrus, jordgubbssylt, röd druva och kakao. Ett gott, komplext & friskt kaffe att okynnesdricka varmt eller kallt.
LAND: Kenya
PRODUCENT: Gachenge Estate
REGION: Kirinyaga
VÄXTHÖJD: 1650-1850 meter
ART/VARIETET: SL28, SL34
PROCESSMETOD: Tvättat, Double Wash
TORKMETOD: Sol på upphöjda bäddar
SKÖRDEPERIOD: September 2022
LOTTSTORLEK: 120 kilo
Rostningsdatum | 2023-06-26 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart