Köp kaffe online - alltid nyrostat från Svenska och Italienska rosterier - kaffeskola

Varukorgen är tom

HEM / KAFFE / Kaffebönor, pods etc / Single Origin (brygg/espr) / Gringo 3 x Costa Rica Nanolot, 3x200 gr

Detta är de minsta lotterna vi har köpt från Costa Rica i år - på respektive 30 45 och 60kg. Vi älskar de här kaffena och de blir ännu bättre när man får prova dom tillsammans.

 Vi har rostat dessa tre kaffen med tre unika och finslipade profiler, som vi tycker framhäver det allra bästa i alla tre.   

Detta kan du vänta dig:   

- Elegans & lätthet från Enrique Geisha Honey
- Brutalt mycket solmogen frukt från den anaerobiska Del Dragon
- Syrlig karamell och juicighet från La Isla SL 28 Red Honey   

COSTA RICA LA ISLA SL 28 RED HONEY
KARAMELL / VINGUMMI / LYCHEE 

Kaffeproducenten Luis Jiménez Padilla kommer från en familj som har drivit kaffegårdar i generationer i Costa Rica. Luis familj köpte gården La Isla i i staden Naranjo 2017, samma stad som hans farfar köpte sin första gård på 1930 -talet. Den 11 hektar stora La Isla är uppkallat efter berget som den ligger på och beskrivs som ett ”Fertile heaven” för kaffeproduktion. Gården är uppdelad i små lotter, där de odlar en unik varietet på varje del. Varje del av gården bär sina egna unika kvaliteter, och alla kaffebär separeras i mikrolotter efter plockning. Just denna lott är från den kenyanska varieteten SL28 placerade sig på 10:e plats i årets Cup Of Excellence. Domarna som bedömde hittad fäljande karaktär i kaffet: karamell, fikon, choklad, juice, kiwi, lychee, plommon och godis.Således ett exotiskt kaffe med stor komplexitet och fruktsötma i karaktären.    


COSTA RICA VISTA DEL DRAGON  
PASSIONSFRUKT / FRUKTKOLA / BÄRSÖTMA

Kaffeproducenten Roberto Araya Ureña driver gården La Loma och tvättstationen Vista del Dragon i San Juan Sur i Tarrazú-regionen i Costa Rica. Han kommer från en familj på 14 barn, som alla är kaffeproducenter. Denna lott kommer från varieteten Marsellesa. Efter att bären har plockats så genomgår de en dubbeljäsning, det är en naturlig process som Roberto kallar Cold Anaerobic. Både aerob och anaerob jäsning används i en temperaturkontrollerad miljö. Kaffebären jäser först i tre dagar vid en temperatur på 21–23 grader Celsius. Kaffet flyttas sedan till en kylkammare, som vanligtvis används för att lagra avokado, som också odlas på La Loma. Därefter jäser kaffet i ytterligare tre dagar vid en temperatur på 18–20 grader. Som slutprocess torkas kaffebären på upphöjda sängar i 21 dagar. Allt detta skapar ett tydligt fruktdrivet kaffe med fylliga frukttoner och en enormt fin sötma.     


COSTA RICA ENRIQUE GEISHA HONEY
GRÖNT ÄPPLE / CITRONGRÄS / MJÖLKCHOKLAD 

Kaffeproducenten Enrique Romero Chacón startade den lilla tvättstationen Tributos del Ota Milenio i regionen Tarrazu 2017. Hans vision är att selektera och processa bättre kaffe från familjens olika gårdar. Just denna Geisha är en så kallad nanolott på bara 30 kilo, där alla bären har haft minst 20 Brix socker vid plockning, vilket garanterar ett sött och komplext kaffe. Kaffet har sedan torkats långsamt i sitt eget socker, först i en bassäng, sedan på upphöjda torkbäddar. Kaffet är i ständig förflyttning, så att det får en jämn torkning. I denna Geisha hittar vi komplexa toner av vanilj, friska äpplen, citrus och i aromen jasmin.   

Skynda fynda innan kaffet tar slut!

KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart