kr
I lager - Skickas inom 24 tim
Produktvikt: 260 g
HASSELNÖT • KARAMELL • MÖRK CHOKLAD
Systrarna Pereira symboliserar på så många sätt den nya generationen kaffeproducenter i Brasilien, där innovativa förädlingsmetoder används för att få fram exceptionella kaffen (tekniker som är hämtade från vinvärlden). De tog över gården från sin pappa och döpte då om den till Irmãs Pereira (som betyder Systrarna Pereira). Det nyplockade kaffet får torka i sitt kaffebär, vilket möjliggör en kontrollerad och mjuk typ av jäsning som ger ett mjukt och runt kaffe med karaktär av choklad, hasselnöt och karamell. Fylligheten är kraftfull men ändå mjuk. God som både espresso och brygg.
PRODUCENT: Fazenda Irmas Pereira – Maria Valeria och Maria Rogeria
REGION: Carmo de Minas
KVALITET: Speciality Grade
VARIETET: Yellow Bourbon
ALTITUD: 1075 -1229 meter
ODLING: Familjegård
PROCESSMETOD: Bärtorkat
TORKMETOD: Sol
SKÖRDEPERIOD: Augusti
Hela kaffebönor. Om malning önskas, meddela detta samt till vilken bryggmetod i textfältet i kassan.
BRYGGFAKTA
19 gram kaffe till 42-45 gram ut. På ca. 30 sekunder. Kaffet och profilen kommer, som med många mer ”exotiska” kaffesorter, ändras med tiden, kaffet mår bra av att mogna några veckor i påsen efter rostning innan det används för första gången, då ökar sötman och syran blir mjukare.
Tillverkare Art.nr. | B01 |
Rostningsdatum | 2024-12-02 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart