kr
Ej i lager
Produktvikt: 280 g
KARAMELL • PERSIKA • TROPISK CHOKLAD
Luiz Paulo Dias Pereira Filho äger gården Fazenda Santuário Sul. Gården grundade han så sent som 2015, då han bestämde sig för att visa världen vilken variation det kan finnas i brasilianska kaffen. På gården finns över 30 varieteter och Luiz experimenterar med olika typer av fermentering och torkning.
Denna lott är en anaerobiskt fermenterad Etiosar, en varietet härstammande från Etiopien, som mellanlandade i Nicaragua innan den kom till Santuário Sul. Precis som de andra exotiska varieteterna på gården så sker skörden genom en selektiv handplockning när de fullmogna bären når en sockerbrixnivå på 21-23°. Därefter får bären jäsa 72 timmar i förseglade rostfria tankar innan de sköljs och långsamt torkas på upphöjda torkbäddar. I karaktären hittar vi klassiskt brasilianska chokladtoner som balanseras elegant av en mycket söt och mjuk fruktighet.
VIKT: 0.25 kg
LAND: Brasilien
PRODUCENT: Fazenda Santuário Sul
REGION: Carmo De Minas
VÄXTHÖJD: 1220 meter
ART/VARIETET: Etiosar
PROCESSMETOD: Anaerobisk Natural
TORKMETOD: Sol på upphöjda bäddar
SKÖRDEPERIOD: Juli-Augusti 2021
LOTT-STORLEK: 340 kilo
Rostningsdatum | 2022-08-29 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart