HEM / KAFFE / Gringo Burundi Masha Yeast Oro, 250 g

Över 1200 bönder levererar sina kaffebär till Masha Washing Station och den utmärkta kvalitetskontrollen på gårdarna och när bären anländer till Masha, ger ett delikat kaffe som är rent, juicigt och alldeles lagom balanserat.

Kaffebären skalas efter skörd och fermenteras sedan med en jäst – Lalcafé ORO™ – som har utvecklats speciellt för kaffeproduktion. Jästens specifika metabolism – som bland annat innebär att tiden för fermentering förlängs – gör det möjligt att ytterligare utveckla kaffebönornas friska och fruktiga egenskaper. Den långa jäsningen ger också mer utvecklade smaker med ökad komplexitet, sötma och syra.

Masha Tvättstation byggdes 1989. Majoriteten av de jordbrukare som levererar sina kaffebär hit är självförsörjande jordbrukare. Bönderna odlar sina träd tillsammans med olika grönsaker och andra så kallade kassagrödor för att kunna försörja sina familjer.

Trots att kaffeodlingen är så utbredd i Burundi får varje småbrukare en relativt liten skörd. Den genomsnittliga kaffebonden har cirka 250 träd, vanligtvis på bakgården. Varje träd ger i genomsnitt 1,5 kilo kaffebär, så den genomsnittliga producenten säljer cirka 200-300 kilo bär per år. Under skördesäsongen handplockas allt kaffe och skörden sköts nästan helt och hållet av familjen.

LAND: Burundi
PRODUCENT: Småjordbruk kring Masha Tvättstation
REGION: Gihororo
VÄXTHÖJD: 1650-1685 meter
ART/VARIETET: Röd Bourbon
PROCESSMETOD: Våtförädlad i tankar med Lalcafé-ORO-Jäst
TORKMETOD: Upphöjda torkbäddar
SKÖRDEPERIOD: September 2023
LOTT-STORLEK: 180 kilo

Rostningsdatum 2024-06-05
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart