HEM / KAFFE / Gringo Burundi Nemba Intenso, 250 gr

Regionen Kayanza ligger i norra Burundi, nära gränsen till Rwanda. Här ligger kaffetvättstationen Nemba, dit 3113 lokala kaffebönder, med i snitt 150 kaffeträd per familj, säljer sina nyplockade kaffebär. Här är det perfekta förhållanden för att odla exceptionellt kaffe; hög höjd (1800 meter), röd bourbonvarietet, vulkaniska jordar och rikligt med regn.

Denna våtförädlade lott använder en jäst, specifikt framtagen till kaffeförädling, för att skapa komplexa smaker under fermenteringen. Reslutatet blir att komplexitet, syrlighet, sötma, blommiga toner och mycket mer förstärks av den förlängda jäsningstiden ihop med jästen. Till karaktären har kaffet en frisk smak med en äpplig fruktighet och en knäckig fyllighet. 

LALCAFÉ INTENSO™ jäst (Saccharomyces cerevisiae): Denna jäst har utvecklats speciellt för kaffeproduktion under en fyraårsperiod av forskning. Försök i olika regioner och miljöer visade att Intenso är väl lämpad för att bättre kontrollera jäsningsprocessens effektivitet och för att uppgradera kaffets kvalitet. Jästen kan kontrollera jäsningsprocessen utan risken för att förstöra mikroorganismer som kan generera oönskade defekter. Dessutom behåller dess specifika ämnesomsättning och höga kapacitet även vid kalla temperaturer (minst 15°C inuti kaffetanken) kaffebönornas fräscha och fruktiga egenskaper samtidigt som de unika smakerna i varje parti bibehålls.

Den längre jäsningstiden för jästbearbetat kaffe (tvättat bearbetat jäser vanligtvis i cirka 12 timmar) möjliggör också mer utvecklade smaker. Den extra tiden gör det möjligt för bönorna att absorbera metaboliter, vilket kan förbättra smakerna. Komplexitet, syra, ljushet, blommiga toner och mer förstärks av den förlängda jäsningstiden.

Efter avslutad jäsning går kaffet genom tvätt- och sorteringskanaler. Totalt delar kanalen upp bönor i sju kvaliteter efter densitet. Efter sköljningen så hälls kaffet på träbrickor eller nylonpåsar och bärs till torkborden, var och en i sin egen kvalitetsgrupp. Kaffet torkas sedan i upp till två veckor innan det är klart.

LAND: Burundi
PRODUCENT: Småjordbruk kring Nemba Tvättstation
REGION: Kayanza
VÄXTHÖJD: 1650 meter
ART/VARIETET: Röd Bourbon
PROCESSMETOD: Våtförädlad i tankar med Intenso-jäst
TORKMETOD: Upphöjda torkbäddar
SKÖRDEPERIOD: September 2023
LOTT-STORLEK: 180 kilo

Rostningsdatum 2024-05-06
EAN 104554
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart