HEM / KAFFE / Gringo Colombia Buenos Aires Yirgacheffe, 200 g

Detta kaffe är ett av de extremt limiterade nano-lotter från Colombia (48 kilo), som Gringo köpt från små hantverksproducenter i Huila. De håller alla väldigt hög kvalitet.

Gringo har en lite speciell relation med denna producent, då många av de träd som finns på deras egen gård Finca La Tierra, har sitt ursprung från Buenos Aires. När Johan besökte gården för ca. fem år sedan, så plockade han med sig bönor härifrån från olika varieteter, som planterades och som nu är fullvuxna, producerande kaffeträd. Familjen som producerar kaffet har en enorm kärlek till hantverket, och kaffet de producerar är inget annat än fantastiskt. Gården Buenos Aires drivs av Cesar Madrid och Andres Quiceno i regionen Risaralda, Colombia. Här odlar de bland annat varieteten Yirgacheffe (som de har fått från vänner i Etiopien, därav namnet).

I odlingsprocessen har de använt sig av en inhemsk jästkultur, rik på mikroorganismer, för att transformera karaktären på kaffet. Efter skörd och skalning av fruktköttet så blandas jästen med bönorna och en 48 timmars fermentering börjar, där unika smaker utvecklas. Ibland kan den här typen av experiment ge kaffen som verkligen bara smakar konstigt. Men här blir resultatet elegant och smakrikt, en verkligen lyckad hybrid av en udda fermentering, den etiopiska variteten och Colombias vulkanrika jordmån. Helt enkelt ett väldigt gott och exotiskt kaffe.

LAND: Colombia
PRODUCENT: Julio Cesar Madrid & Andres Quiceno
REGION: Risaralda, Huila
VÄXTHÖJD: 1850 meter
ART/VARIETET: Yirgacheffe
PROCESSMETOD: Experimental
TORKMETOD: Upphöjda torkbäddar
SKÖRDEPERIOD: September 2021
LOTT-STORLEK: 48 kg

Rostningsdatum 2022-10-10
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart