kr
Ej i lager
Produktvikt: 260 g
PASSIONSFRUKT • ROMRUSSIN • SYLTIG
Här hittar vi ett kaffe med distinkta toner av mogen passionsfrukt och sprudlande romrussin.
Detta är en experimentlott, som producenten Jairo Arcila på gården Quindio kallar EFN = Extended Fermentation Natural. Här har han fermenterat 100 % av varieteten Castillo i flera steg. Först torrjäser Jairo kaffet i 24 timmar, därefter läggs bären i säckar innuti vattentankar, för att hålla en jämn temperatur på 22 grader. Kaffet torkas sedan långsamt i en sluten miljö på 40 grader, tills 18% fukthalt uppnås. I ett sista steg läggs bären på torksängar och torkas ner till rätt exportnivå som är 11%.
Stegen, som syftar till att öka bakteriejäsningen, resulterar i ett fruktsalladsmedley med distinkta toner av mogen passionsfrukt och sprudlande romrussin.
LAND: Colombia
PRODUCENT: Jairo Arcila – Finca Quindio
REGION: Buenavist, Quindio
VÄXTHÖJD: 1500-1650 meter
ART/VARIETET: Castillo
PROCESSMETOD: Experiment
TORKMETOD: Upphöjda torksängar under UV-skydd
SKÖRDEPERIOD: September 2021-Oktober 2021
LOTT-STORLEK: 120 kilo
Rostningsdatum | 2022-10-26 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart