Produktvikt: 210 g
APELSINBLOMMA • BÄRIG • TROPISK FRUKT
Ett mjukfylligt kaffe med väldigt fina frukttoner och delikat smak av apelsinblomma, tropisk frukt och en elegant och komplex fyllighet.
Detta är en experimentlott, där Doralba Losada med familj – på gården La Esperanza i regionen Huila – har gjort allt de kan för att skapa ett verkligt exotiskt kaffe.
Kaffebären av den exklusiva varieteten Geisha plockas på 1800 meters höjd när de är mörkröda och fyllda med socker. De separeras därefter i vattenbad och får sedan fermentera i slutna tunnor i 36 timmar – så kallad carbonic fermentation – innan de sköljs och långsamt torkar i 22 dagar i solen på upphöjda torkbäddar.
Resultatet blir ett mjukfylligt kaffe med väldigt fina frukttoner och delikat smak av apelsinblomma, tropisk frukt och en elegant och komplex fyllighet.
LAND: Colombia
PRODUCENT: La Esperanza, familjen Losado
REGION: Huila
VÄXTHÖJD: 1800 meter
ART/VARIETET: Geisha
PROCESSMETOD: Anaerobic Natural / Carbonic
TORKMETOD: Upphöjda torkbäddar
SKÖRDEPERIOD: November 2021
LOTT-STORLEK: 72 kg
Rostningsdatum | 2022-09-08 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart