kr
Ej i lager
Produktvikt: 260 g
APRIKOS • JORDGUBBSMILKSHAKE • VANILJ
För några år sedan initierade ägaren till La Secreta ett projekt för att genomföra kolsyremaceration av kaffet, där rostfria ståltankar med CO2-injektion används. Utifrån denna erfarenhet utvecklade de en metod för att fermentera kaffe med fruktjuice, i detta fall jordgubbsjuice.
Metoden innebär att kaffebär placeras i en sluten jästank fylld med koldioxid, där de får jäsa under anaeroba förhållanden i upp till 120 timmar. När processen är klar tas bären ut, fruktköttet skalas bort och bönorna, med sitt sockerlager kvar, återförs till tanken. Här tillsätts fruktsaften från kaffebären och jordgubbsjuice, och en andra fermentering sker under tre dygn innan kaffet sköljs och torkas.
Resultatet är ett mjukt och lent kaffe med en fin sötma och en tydlig smak av jordgubbar.
Land: Colombia
Producent: Finca La Secreta
Region: Antioquia
Växthöjd: 1700-2000 meter
Art/Varietet: Caturra
Processmetod: Anaerobisk Honey – med juice från jordgubbar
Torkmetod: Upphöjda torkbäddar
Skördeperiod: Februari-Mars 2025
Lott-storlek: 280 kilo
Rostningsdatum | 2025-07-22 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart