kr
I lager - Skickas inom 24 tim
Produktvikt: 260 g
KARAMELL • MULLBÄR • NEKTARIN
Den här mikrolotten har Gringo producerat genom att först plocka helt mogna bär för hand. Efter en densitetssortering fick bären jäsa & torka aerobt i 120 timmar på upphöjda torkbäddar. Därefter avlägsnades fruktskalet och kaffet fermenterades anaerobt i plastpåsar enligt honungsprocessen i ytterligare 140 timmar. I denna fas behålls en del av mucilaget på bönorna, vilket ger en högre koncentration av sockerarter och organiska syror. Till sist torkades kaffet långsamt i stora ugnar vid 35 grader; den jämna, låga temperaturen bidrar till en elegant och komplex smakprofil med en ren och klar fruktsötma.
Land: Colombia
Producent: Heber Sarria & Johan Ekfeldt – Finca La Tierra
Region: Cauca – Morales
Växthöjd: 1650 meter
Art/Varietet: Pink Bourbon, caturra, geisha, red bourbon
Processmetod: Experimentellt – Honey Anaerobic
Torkmetod: Sol på upphöjda torksängar under UV-skydd
Skördeperiod: Februari-Juli 2025
Lott-storlek: 1560 kilo
Rostningsdatum | 2025-09-08 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart