kr
I lager - Skickas inom 24 tim
Produktvikt: 600 g
PANELA • GUAVA • MANDARIN
Finca La Tierra är Gringos egen kaffegård i Cauca-regionen i Colombia. Den här mikrolotten på varieteten TABI har de producerat genom att först plocka helt mogna bär för hand. Efter en densitetssortering fick bären jäsa & torka aerobt i 90 timmar på upphöjda torkbäddar. Därefter avlägsnades fruktskalet och kaffet fermenterades anaerobt i plastpåsar enligt honungsprocessen i ytterligare 120 timmar. I denna fas behålls en del av mucilaget på bönorna, vilket ger en högre koncentration av sockerarter och organiska syror.
Till sist torkades kaffet långsamt i stora ugnar vid 35 grader; den jämna, låga temperaturen bidrar till en elegant och komplex smakprofil med en ren och klar fruktsötma med inslag av citrustoner.
Land: Colombia
Producent: Heber Sarria & Johan Ekfeldt – Finca La Tierra
Region: Cauca – Morales
Växthöjd: 1650 meter
Art/Varietet: Tabi
Processmetod: Experimentellt – Honey Anaerobic
Torkmetod: Sol på upphöjda torksängar under UV-skydd
Skördeperiod: Maj-Juni 2025
Lott-storlek: 350 kilo
Rostningsdatum | 2025-09-02 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart