HEM / KAFFE / Gringo Colombia El Triunfo Pink Bourbon, 250 g

Nicolas and Patricia Ome äger och driver gården Finca El Triunfo  sedan 2005- som passande betyder Triumf – där familjen bland annat odlar varieteten Pink Bourbon. Tidigare har denna varietet ansetts vara en hybrid av sorterna Yellow och Red Bourbon, men ny forskning har visat att Pink Bourbon i själva verket inte alls är Bourbon, utan är en ursprunglig sort, härstammande från Etiopien (bland dess syskon finns den mycket uppskattade Geisha-varieteten). Och ingen annanstans trivs Pink-Bourbon-trädet  lika bra och smakar lika fantastiskt som i regionen Huila i Colombia.

I denna våtförädlade lott hittar vi fina toner av gröna äpplen, krusbärssylt, söta lingon, hallon, citrusskal, mjölkchoklad och delikat te.

Förutom Pink Bourbon odlar de också sorterna Röd Bourbon, Caturra, Colombia och Castillo. Jordmånen är vulkanisk lerjord, en näringsrik jord som ger den näring som kaffet behöver för att blomstra.

Patricia och Nicolas handplockar selektivt mogna, röda kaffebär och bearbetar dem på sin gård. Efter plockningen sorterar de bären för hand för att säkerställa att endast bär av bästa kvalitet används. Bären vilar i 18 timmar för att jäsa lätt och få fram lite fruktiga smaker. Därefter skalas bären och fermenteras i vatten i 48 timmar. Efter jäsningen tvättas kaffet i rent vatten och läggs på torkbord för att torka. Patricia och Nicolas krattar pergamentet ofta för att säkerställa en jämn torkning. Det tar cirka 20 dagar för pergamentet att torka, innan kaffet går till vila innan export.

LAND: Colombia
PRODUCENT: Finca El Triunfo
REGION: Huila
VÄXTHÖJD: 1650 meter
ART/VARIETET: Pink Bourbon
PROCESSMETOD: Våtförädlad/Tvättad
TORKMETOD: Upphöjda torksängar under UV-skydd
SKÖRDEPERIOD: Januari 2024-Februari 2024
LOTT-STORLEK: 360 kilo

Rostningsdatum 2024-06-10
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart