HEM / KAFFE / Gringo Colombia Limonada De Coco, 200 g

Här har vi ett kaffe där tropisk aromatik och krispigt hantverk möts i en verkligen helt oefterhärmlig upplevelse. Du som har druckit och älskat den här typen av samfermenterade kaffen kommer definitivt att känna igen dig men också överaskas. Och du som fortfarande har det här framför dig: grattis!

Kaffegården Monteblanco, som ligger längs de slingrande bergsvägarna i kommunen San Adolfo ovanför Pitalito i regionen Huila, är en familjeägd gård som drivs av Rodrigo Sanchez Valencia. Att Rodrigo är en sann experimentalist visar han verkligen prov på i denna mikrolott, som kanske är den mest smakgalna  – som vi har rostat (men samtidigt balanserat, sött, mjukt & otroligt gott).

Innan kaffebären bearbetas blandar Rodrigo bakterierna lactobacillus, saccharomyses & cerevisiae (totalt 10 olika jästsvampar) för att främja fermenteringen. Rodrigo tillsätter också cholupa – en syrlig frukt som ofta används för att göra lemonad – och torkad kokosnöt, för att ge ytterligare smak. Slutligen lägger han till en sockerrik blandning av melass, panela och vitt socker. Blandningen förseglas och jäser i 8 dagar. Efter denna jästning tillsätts till sist kaffebären i fruktblandningen och jäsningen pågår totalt i 180 timmar.

LAND: Colombia
PRODUCENT: Rodrigo Sanchez Valencia – Monteblanco Farm
REGION: San Adolfo, Huila
VÄXTHÖJD: 1730 meter
ART/VARIETET: Purple Caturra
PROCESSMETOD: Experimentell
TORKMETOD: Upphöjda torksängar under UV-skydd
SKÖRDEPERIOD: Mars 2024
LOTT-STORLEK: 90 kilo

Rostningsdatum 2024-07-15
EAN 100061
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart