kr
I lager - Skickas inom 24 tim
Produktvikt: 220 g
LITCHI • MANGO • TAMARIND
Ett makalöst fruktigt och smakrikt kaffe från Jairo Arcila – ägare av den experimentella kaffegården Santa Monica. Denna mikrolott från varieteten Pink Bourbon har fermenterats anaerobt i 72 timmar – med allt sitt socker kvar på bönorna – ihop med vinjäst & litchifrukt. Resultatet är ett sommardoftande kaffe med toner av mango, litchi, kanderad tropisk frukt, tamarindgodis och en söt mandarinsyra.
Jairo Arcila är tredje generationens kaffeodlare från Quindio i Colombia. Han är gift med Luz Helena Salazar och de har två barn tillsammans, Carlos och Felipe Arcila. Hela familjen jobbar med specialkaffe och är några av landets mest progressiva kaffeproducenter och exportörer.
Jairo har låtit fermentera sitt Honey-kaffe, av varieteten Pink Bourbon, ihop med Litchifrukt – en aromatisk liten frukt vars smak bäst beskrivs som en kombination av ananas & mango, mandarin och lime.
Land: Colombia
Producent: Santa Monica – Jairo Arcila
Region: Armenia Quindio
Växthöjd: 1500 meter
Art/Varietet: Pink Bourbon
Processmetod: Experimentell Honey (Anaerobisk) ihop med vinjäst och litchifrukt i 72 timmar
Torkmetod: Upphöjda torksängar
Skördeperiod: Januari 2025
Lott-storlek: 124 kilo
Rostningsdatum | 2025-05-19 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart