Köp kaffe online - alltid nyrostat från Svenska och Italienska rosterier - kaffeskola

HEM / KAFFE / Kaffebönor, pods etc / Single Origin (brygg/espr) / Gringo Costa Rica El Papal Anaerobic Honey, 250 g

 Att jäsa kaffe i en sluten miljö, så kallad anaerobisk fermentering, är denstora trenden inom modern kaffeproduktion. Ambitionen är att lyfta fram kaffets fruktighet och skapa smakrika och exotiska kaffen med en stor fyllighet.

På denna mikrolott - varieteten är Red Honey - så har producenten Don Tacho på sin tvättstation Juanachute skalat av fruktköttet efter skörd och sedan fermenterat kaffet i sitt eget socker i lufttäta tunnor i 72 timmar. Därefter torkas bönorna på upphöjda bäddar i 18 dagar.   Kombinationen av fruktigheten som den anaerobiska fermenteringen ger, tillsammans med mjukheten och mildheten från honeymetoden, är klockren tycker vi. Ett otroligt smakrikt, mjukt & gott solfruktigt kaffe.   

Plats: Tarrazu, Costa Rica

Kvalitet: SHG Typ: Caturra & Catuai

Altitud: 1800 meter 

Farm: Juanachute 

Ägare: Luis Anastasio Castro 

Bearbetning: Anaerobic Honey 

Torkning: Sol 

Skördeperiod: Mars 2021

Lottstorlek: 150 kilo

Rostningsdatum 2021-11-25
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart