HEM / KAFFE / Gringo Costa Rica Super Madre Geisha, 250 g

Detta är det första kaffe som vi rostar från producenten Senel Campos Valverde som på sin gård Super Madre – i regionen Bruncas – odlar denna Geisha. Processen bakom detta bärtorkade kaffe kallar Senel själv för Natural Lento (naturligt långsam).

Först mäts Brix-graden innan plockning, för att säkerställa att sötman är så koncentrerad som möjligt; ju högre värde desto mer smak. Efter plockning och sortering så placeras kaffet på upphöjda torkbäddar för ytterligare sortering, där Brix-graderna mäts igen. Efter det flyttas kaffet till ett växthus med skuggande nät för att säkerställa en långsam torkningsprocess vid temperaturer mellan 25 och 30 grader. Kaffet stannar där upp till 40 dagar innan det får vila i grain-pro-säckar innan export.

Resultatet är ett elegant kaffe med lätt kropp och fina tropiska toner.

Regionbeskrivning – Odlingsregionen Brunca ligger i södra delen av Costa Rica och omfattar de två yngsta kaffeproducerande kantonerna i landet, Coto Brus och Pérez Zeledón. Regionen gränsar till Panama i öster, Stilla havet i söder och väster och Cordillera de Talamanca-bergen – hem till Chirripó, den högsta toppen i Costa Rica – i norr.

Coto Brus-kantonen upplever medeltemperaturer på 18-26 ° C och en medelhöjd på 955 meter. Kaffeodlingen här började på 1950-talet då italienska bosättare och lokala costaricaner etablerade de första kaffeodlingarna i området. Idag kretsar kantonens ekonomi nästan helt kring kaffe, med 2.600 producenter i 75 samhällen som har kaffe som sin främsta inkomstkälla.

Kantonen Pérez Zeledón, som ligger i nordvästra delen av odlingsregionen Brunca, har utvecklat en ekonomi som främst kännetecknas av jordbruk, boskap, handel, industri och turism. Det primära jordbruket i kantonen idag är sockerrör och kaffe, men även andra frukter och grönsaker odlas. Pérez Zeledón har ett utmärkt geografiskt läge för att förbinda Costa Ricas huvudstad San José med landets södra delar, särskilt regioner som gränsar till Panama, som Coto Brus.

LAND: Costa Rica
PRODUCENT: Senel Campos Valverde
REGION: Brunca
VÄXTHÖJD: 1350-1900 meter
ART/VARIETET: Geisha/Gesha
PROCESSMETOD: Natural Lento – Slow Natural – Naturligt långsam
TORKMETOD: Upphöjda torksängar under UV-skydd
SKÖRDEPERIOD: Januari-Mars 2024
LOTT-STORLEK: 90 kilo

Rostningsdatum 2024-07-09
EAN 104640
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart