kr
Ej i lager
Produktvikt: 260 g
JORDGUBBSKRÄM • PLOMMON • TRÄDGÅRDSBÄR
Här hittar vi ett extra smakrikt kaffe, med toner av plommon, persika och tropisk frukt.
Detta är det första anaerobiskt fermenterade kaffe som Gringo rostar från sina vänner, familjen Magaña i regionen Apaneca, El Salvador. Kaffet har efterbearbetats hos Maria Pacas – som har fyra generationer kaffeproducenter bakom sig i familjen – på hennes tvättstation. Maria och alla andra inblandade, har gjort ett fantastiskt jobb. Detta är det mest komplexa kaffe som Gringo hittills har köpt från familjen Magaña.
Familjen har ett stort engagemang för både miljö och kvalitet, de strävar alltid efter att bli lite bättre för varje år. Filosofin handlar om att odla och framställa kaffe i enlighet med naturen, en djupgående omsorg om balansen i jorden och ekosystemet. Deras gård är hem för en mängd fåglar and andra djur.
Varje Pacamara-bär handplockas när det är lila, precis på gränsen till att vara övermoget, och jäser sedan under tryck och utan syre i slutna tunnor. Metoden pressar fruktsafter från bäret in i kaffebönan och ger ett extra smakrikt kaffe, med toner av plommon, persika och tropisk frukt.
LAND: El Salvador
PRODUCENT: Familjen Magaña
REGION: Apaneca
VÄXTHÖJD: 1470 meter
ART/VARIETET: Pacamara
PROCESSMETOD: Anaerobiskt bärtorkad / Carbonic
TORKMETOD: Upphöjda torkbäddar under skydd
SKÖRDEPERIOD: Februari – Mars
LOTTSTORLEK: 770 kilo
Rostningsdatum | 2023-01-30 |
EAN | 104267 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart