kr
I lager - Skickas inom 24 tim
Produktvikt: 600 g
JORDGUBBE • MJÖLKCHOKLAD • NEKTARIN
Suke Quto är själva sinnebilden av Guji-kaffe. Gårdens ägare – Tesfaye Bekele – var en av de första att särskilja kaffet från Guji-regionen tack vare dess unika karaktär. På många sätt har hans kaffe därför kommit att bli ett flaggskepp för smaken som definierar Guji-kaffe.
Tesfaye Bekele grundade gården Suke Quto 2005 med fem hektar planterat med kaffeträd, allt i en naturlig skogsmiljö. Gården har nu 221 hektar kaffe, och ytterligare drygt 170 familjejordbruk levererar sina kaffebär till gården för bearbetning. Kaffet odlas 100 % naturligt; kaffeträden ges näring från en kombination av lövavfall, rester från skuggträd & kaffeträd samt pappersmassa. Processen kan beskrivas somnästan helt cirkulär, från plantor till träd till pappersmassa och beskärning till marktäckning och tillbaka till träden igen.
Land: Etiopien
Producent: Suke Quto – Tesfaye Bekele
Region: Guji
Växthöjd: 1800-2200 meter
Art/Varietet: Heirloom
Processmetod: Bärtorkat
Torkmetod: Sol på upphöjda bäddar
Skördeperiod: Januari-Februari 2024
Rostningsdatum | 2025-05-30 |
Vardagar 10:00 - 18:00
Lördagar 11:00 - 15:00
Söndagar Stängt
© Kaffecompagniet | Om cookies | Sitemap
Powered by SiteSmart