Köp kaffe online - alltid nyrostat från Svenska och Italienska rosterier - kaffeskola

HEM / KAFFE / Gringo Etiopien Uraga Carbonic, 250 g

Uraga är ett kaffe med en unik komplexitet, delvis på grund av den speciella bearbetningen, men också på grund av alla de förutsättningar som Etiopiens högland ger, där smaken kommer från naturligt utvecklade träd och en jordmån som är ren från konstgödsel och besprutning.

De flesta som brinner för kaffe är överens om att Etiopien odlar några av de mest unika kaffesorterna i världen. Här upptäcktes Coffee Arabica för över 500 år sedan och fortfarande kan Etiopiens ursprungliga kaffeträd uppvisa smakkaraktärer som inte liknar några andra kaffesorter i världen. Små familjejordbruk levererar kaffebär till Uraga Washing Station i Guji, en kaffeodlingsregion som en gång var en del av Yirgacheffe men vars mikroklimat producerar så unikt kaffe att det förärades sin egen kaffeodlingsregion. 

I denna mikro-lott har de nyplockade kaffebären stängts in i en syrefri miljö i upp till 72 timmar. Mikrober är oerhört olika och har potential att producera ett brett utbud av smaker i kaffe. Aeroba mikroorganismer (som matas med syre) ger andra smakresultat än anaeroba, så det finns en enorm potential att producera väldigt olika smaker genom att helt enkelt ändra tillgängliga resurser för mikrober. I detta fallet får vi ett mycket fruktigt kaffe med komplexa bär- och chokladtoner. Efter jäsningen tvättas bären och läggs sedan för att torka i direkt solljus på upphöjda torksängar. Bären vänds kontinuerligt för att främja jämn torkning; det tar cirka tre veckor för kaffebären att torka helt. I karaktären hittar vi en mängd smaker såsom mandarin, persika, mogna bär, honungsmango, gula hallon och jasminblommor.

LAND: Etiopien
PRODUCENT: Uraga Washing Station
REGION: Guji
VÄXTHÖJD: 1925 – 1945 meter
ART/VARIETET: Heirloom
PROCESSMETOD: Anaerobisk Natural
TORKMETOD: Sol på upphöjda bäddar
SKÖRDEPERIOD: Januari-Februari 2023 

Rostningsdatum 2023-11-23
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart