HEM / KAFFE / J&N Brasilien Alto Alegre Community Natural, 250 g

Kaffet är producerat av en liten sammanslutning av kaffeproducenter i Alto Alegre i regionen Mogiana, São Paulo. Den här platsen är som hjärtat av Brasilien. Området är en dal som ligger på hög höjd med naturliga vattenkällor, och det är verkligen en fantastisk plats för att odla kaffe.

När Johan & Nyström koppade alla prover stod den här lotten ut som något extra; den bäriga och fruktiga smaken är väldigt framträdande och intensiv, och för att lyckas med det behöver man träffa helt rätt i både plockningen av kaffet och processandet därefter. Det innebär att man plockar bären från den bästa platsen på odlingen vid exakt rätt tillfälle, och att man ser till att bara ta de perfekt mogna kaffebären. Därefter måste också alla stegen i torkningen av kaffet utföras med största noggrannhet. Detta kaffe är bärtorkat vilket innebär att kaffebönorna torkar i sina bär på ventilerande torkbord gjorda av nätmaterial. Där får de torka långsamt och sedan avlägsnas det torkade fruktköttet från bönorna.

Det märks på många sätt att det här är ett otroligt välgjort kaffe som är väldigt väl omhändertaget. Det smakar definitivt klassiskt ”Brasilien”, men är mycket sötare och fruktigare än vad man brukar vara van vid.

Ursprung: Brasilien
Producent: Alto Alegre Community
Gård: Liten sammanslutning av kaffeproducenter
Altitud: 1300 m.ö.h.
Varietet: Tupi
Process: Bärtorkat
Smaker: Sött och komplext, mjölkchoklad, björnbär, körsbär

Rostningsdatum 2024-04-24
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart