HEM / KAFFE / J&N Brasilien Everaldo Cassandro, 250 g

Kaffet produceras av Everaldo Cassandro på familjegården Sitio Cassandro i regionen Espírito Santo. Det är en region som för många är ganska ny, då den inte är inte känd för att producera kaffe av hög kvalitet. Espírito Santo erbjuder ett annorlunda klimat än vi är vana vid i Brasilien, och med det ändras också förutsättningarna för vilken typ av kaffen man kan förvänta sig.

Klimatet är fuktigare och påminner lite mer om Centralamerika vilket gör det lämpligt att pro-ducera kaffen med den tvättade processen, vilket annars är ovanligt i Brasilien. Den bärtorkade processen som annars är vanligast blir svårare att lyckas med då fuktigt klimat ökar risken för mögel i kaffet. Den tvättade processen innebär kortfattat att man efter skörden avlägsnar fruktköttet och tvättar kaffebönorna i vatten innan man låter dem torka i solen.

Johan & Nyström koppade prover från några olika producenter samtidigt och det här kaffet från Everaldo stod verkligen ut! Han har de senaste 10 åren helt förändrat arbetet på gården, vilket har höjt kvali-teten på kaffet. Det känns verkligen i koppen! Detta kaffe är något annat än det förväntade; blommigare, lättare, friskare än vad man tänker sig att ett kaffe från Brasilien ska vara.

Ursprung: Brasilien
Producent: Everaldo Cassandro
Gård: Sitio Cassandro
Altitud: 1100 m.ö.h.
Varietet: Catucai 785
Process: Tvättat
Smaker: Blommigt, röd frukt, sötma av farinsocker

Rostningsdatum 2024-04-24
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart