Köp kaffe online - alltid nyrostat från Svenska och Italienska rosterier - kaffeskola

HEM / KAFFE / J&N Colombia Eiver Melo, 250 g

Allt älskvärt med colombianska kaffen finns här - sötman, djupet, det friskt juiciga drivet - och det är det som Johan & Nyström vill lyfta fram när de rostar kaffet. Vid provrostningen konstaterade de att det blir som klarast och juicigast med en kort och aggressiv rostprofil, viket innebär att man tillför mycket energi i början för att därefter dra ner på gasen. På så sätt bevaras syran och fräschören, samtidigt som det framträder balans och sötma i koppen.

Eiver är en känd specialkaffeproducent med kvalitén som drivkraft. För att hitta sätt att göra kaffet bättre provsmakar han själv hela tiden kaffet och planterar nya varieteter på sin gård. För några år sedan planterade Eiver några träd av varieteten geisha och det här kaffet är det första resultatet av det! Utöver geisha innehåller kaffet även varieteten colombia. Eiver blev den fjärde kaffeproducerande generationen i sin familj när han ärvde en 2 hektar stor tomt av sin farbror.

Gården, El Cairo, ligger på imponerande 2300 m.ö.h. i sydvästra delen av Colombia, i regionen Nariño. För ca 10 år sedan, när kaffekrisen härjade i Central- och Sydamerika, var familjen nära att ge upp sitt arbete på gården. Tack och lov lyckades de ta sig igenom krisen, mycket tack vare den höga kvalitet de producerar. Det var vår exportpartner Caravela som för två år sedan introducerade oss för Eiver. Caravela drivs av en exceptionell grupp människor som bidrar med kunskap till kaffeproducenterna, hjälper dem med försäljningen och – minst lika viktigt - hjälper dem att fokusera på hög kvalitet och samtidigt få bra (rätt!) betalt för det. 

Ursprung: Nariño, Colombia
Producent: Eiver Melo
Gård: El Cairo farm
Altitud: 2300 m
Varietet: Geisha, Colombia
Processmetod: Tvättat

Rostningsdatum 2023-07-26
EAN 7350045068088
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart