HEM / KAFFE / J&N Kenya Kiringa AA, 250 g

Kaffet är producerat av Long Miles Coffee som drivs av Ben & Kristy Carlson. Johan & Nyström har haft ett nära samarbete med dem sedan 2014 och känner varandra väldigt bra nu. De flyttade till Burundi 2011 och såg både orättvisor och dåliga jordbruksmetoder som genomsyrade landets kaffeindustri. De såg också att rosterier runt om i världen hade svårt att få konsekvent bra kaffe från Burundi. Som ett försök till positiv förändring för både bönder och kafferostare föddes Long Miles Coffee. 

Sedan två år tillbaka har de startat ett projekt i Kenya. 2020 kunde de besöka och få kontakt med en grupp kaffeodlare i Kirinyaga County som är engagerade i att producera kenyanskt kaffe av hög kvalitet. Det senaste året har Long Miles haft en heltidsanställd där som erbjudit agronomiskt stöd till producenterna som har valt att samarbeta med dem. Förra året, deras första i drift, arbetade de med 25 familjer. I år var det mer än 300 familjer som levererade sina kaffebär till Long Miles tvättstation; den renoverade Njowa Coffee Factory i Kirinyaga County, Mount Kenya (strax öster om Nyeri County). Kaffebären delades in i tre olika lotter, geografiskt uppdelade efter floderna i området: Karinga, Nyamindi och Kamweti. Dessa lotter processades separat vilket är unikt för Long Miles tvättstation. I Kenya blandas vanligtvis allt kaffe från närområdet ihop och säljs gemensamt under tvättstationens namn.

Förutom att producera kaffe arbetar Long Miles med ett antal återplanteringsinitiativ. Det är viktigt eftersom det kopplar samman kaffe och producenterna de arbetar med till ett större arbete i området: Att plantera frukt- och nötbärande träd, ge skugga, skydda jorden och fånga upp koldioxid – allt på ett sätt som ger pengar till samhället som producerar kaffe.

Rostningsdatum 2022-11-23
EAN 7350145730021
KONTAKT

Torsgatan 47
113 37 Stockholm

Telefon: 08-121 555 85
E-post: info@kaffecompagniet.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Vardagar    10:00 - 18:00
Lördagar    11:00 - 15:00
Söndagar   Stängt

Nets - Payments made easy

© Kaffecompagniet  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart